Holistic Pulsing

Deze therapeutische benadering is een helende methode die uitnodigt tot diep ontspannen en loslaten.
Het is één van de oudste ervaringen die we hebben gehad in de baarmoeder. Het heeft een heilzame werking op lichaam en geest.

Door pulserende bewegingen wordt je lichaam op een natuurlijke, respectvolle manier in een stromende, golvende beweging gebracht. De ritmische pulsen variëren op speelse wijze van heel klein naar groter en kunnen gecombineerd worden met rollende en strekkende bewegingen.

Ontspanning
De ritmische bewegingen brengen je lichaam snel tot rust waardoor diepe ontspanning ontstaat. De continuïteit van de pulsen geeft je de mogelijkheid aan deze golvende bewegingen over te geven.

De afwisseling van kleine en grote pulsen, mobilisaties en het ‘wiegen’ kan een intense ervaring zijn. Vanuit deze ontspanning kun je je steeds meer bewust worden van je eigen lichaam.

De taal van je lichaam
Door de diepe ontspanning en bewustwording kun je steeds beter gaan luisteren naar de taal van je eigen lichaam. De grens wordt bereikt wanneer je de bewegingen als onprettig ervaart.

Ik creëer een veilige omgeving waarin je steeds dichter bij jezelf kunt komen en je eigen grenzen gaat ervaren. De hele sessie is een uitnodiging om deze grenzen te voelen én ze aan te geven. Door het spelen met je grenzen, leer je ze steeds beter kennen en je erop af te stemmen, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe ervaringen.

Thuiskomen
Onverwerkte emoties en trauma’s worden als afvalstoffen in het lichaam opgeslagen.

Deze kunnen zich zodanig ‘opstapelen’ in de cellen dat weefsels zich gaan verharden en op den duur zelfs niet meer goed kunnen functioneren.

Het pulsen werkt dóór tot in de diepste cellen en nodigt uit om steeds diepere spanningen los te laten.
Dit maakt de weg vrij voor innerlijke kracht, vreugde en wijsheid.

Tijdens een pulssessie lig je gekleed op een massagetafel.