Mantra & Satsang Cirkel Oost-Nederland

“Tijdens het zingen ervaar ik steeds weer het directe contact met de ziel. Mijn mind stopt met kwetteren… Degene die ik ‘Ik’ noem, is verdwenen.”
💞 Ma Deva INDRA 💞

Laat je ziel zingen!
Mantra’s zijn heilzaam: de klanken werken direct door op celniveau. Mantra’s zijn er in alle talen en worden al duizenden jaren door alle volkeren gezongen. Vooral in Sanskriet – een van de oudste talen – waar het woord ‘mantra’ ook vandaan komt. De teksten bevrijden de geest en maken ruimte voor het licht dat in ons allen aanwezig is.’

Mantra’s: voedend en ondersteunend
Het zingen voert stress en spanning af en opent het hartgebied. Daardoor ontstaat er vanzelf contact met diepere gevoelens zoals speelsheid, vrede, liefde, vreugde, verdriet, ontspanning, geluk en verlichting.

Kirtan ‘call and response’
Kirtan is een ‘actieve’ meditatievorm onder begeleiding van muziek waarbij eeuwenoude mantra’s worden gezongen. De voorzanger zingt een couplet waarna de anderen zingend ‘antwoorden’. Kenmerkend voor Kirtan is dat het tempo varieert van langzaam naar snel.

Magisch…
De klanken openen de ziel naar de magische momenten van heelheid en éénheid. Ze hebben een weldadige invloed op het fysieke en geestelijke welzijn en gaan onmiddellijk door je heen, voorbij het denken.
Elke mantra geeft een andere focus. Ze zijn als deuren die ons leiden naar een plek/ruimte waar we allemaal naar verlangen. Daar is geen afscheiding… alles is één.

Satsang:  ‘samenkomst in waarheid’
Onderdelen als – muziek, zang, bewegen, stilte, meditatie – openen de deur naar ons hart, onze eigen innerlijke bron. Satsang gebeurt vanzelf.

Welkom!
“Mantra zingen is als het verspreiden van het virus van VREUGDE, LICHT en LIEFDE… besmettelijk, maar geheel ongevaarlijk.” De bijeenkomsten zijn telkens weer een feest en een uitnodiging om het leven te vieren.

Op een lichte, speelse manier nodigen we je uit om aanwezig te zijn precies zoals je bent.  Iedereen kan meedoen, ervaring en stem onbelangrijk.
Neem je favoriete muziekinstrument mee (als je dit hebt). Er zijn kleine muziekinstrumenten aanwezig om door iedereen gebruikt te worden.

Inspiratie: Deva Premal & Miten, Krishna Das, Tonke Kuijt, OshoAmmaTina Malia en vele anderen.

Praktische informatie EEFDE
Wanneer: elke 2e zondag van de maand
Tijd: 10:30 – 12:30
Kosten: €5,-
Aanmelden bij Ma Deva INDRA: 06 – 8140 1272 of e-mail

Een korte indruk van een Mantra & Satsang bijeenkomst in Eefde

Praktische informatie DEVENTER
Wanneer: laatste zondag van de maand
Tijd: 15:30 – 17:30
Kosten: €7,50
Aanmelden bij Roger Vossen: 06 – 4117 0346 of e-mail (ook voor boekingen!)

(Br)Mantra tekst OSHO “Totale VRIJHEID van verleden én toekomst brengt vrede, verbinding, vreugde en LIEFDE in het heden. Dit veld opent zich vanzelf door het zingen van mantra’s.”
💞 Ma Deva INDRA 💞

 

 

 

Comments are closed.