Mantra & Satsang

“Tijdens het zingen ervaar ik steeds weer het directe contact met mijn essentie. Mijn mind stopt met kwetteren… Degene die ik ‘Ik’ noem, is verdwenen.”
Ma Deva Indra

Laat je ziel zingen!
Mantra’s zijn heilzaam: de klanken werken direct door op celniveau. Mantra’s zijn er in alle talen en worden al duizenden jaren door alle volkeren gezongen. De klanken bevrijden de geest en maken ruimte voor het licht dat in ons allen aanwezig is. De klanken resoneren in ons diepste zelf en vandaaruit ontstaat betekenis die voor ieder van ons anders kan zijn.

 

Hart-openend
Het zingen, neuriën, luisteren voert spanning af en opent het hartgebied.
De mind valt langzaam stil en daardoor ontstaat er vanzelf contact met diepere gevoelens en emties zoals: speelsheid, vrede, liefde, vreugde, verdriet, ontspanning, geluk en verlichting.

 


Opbeurend

Kirtan is een ‘actieve’ meditatievorm onder begeleiding van muziek waarbij eeuwenoude mantra’s worden gezongen. De voorzanger zingt een couplet waarna de anderen zingend ‘antwoorden’. Kenmerkend voor Kirtan is dat het tempo varieert van langzaam naar snel.

 


Magisch!

De klanken openen de ziel naar de magische momenten van heelheid en éénheid. Ze hebben een weldadige invloed op het fysieke en geestelijke welzijn en gaan onmiddellijk door je heen, voorbij het denken.
Elke mantra geeft een andere focus. Ze zijn als deuren die ons leiden naar een plek/ruimte waar we allemaal naar verlangen. Daar is geen afscheiding… alles is één.

Satsang
Satsang betekent: “samen zijn in waarheid”. Het woord komt uit het Sanskriet. Sat betekent waarheid en Sangha gemeenschap.
We ontmoeten elkaar in gelijkwaardigheid, verbinding, liefde, en harmonie.
Onderdelen als – muziek, zang, klanken, bewegen, stilte, meditatie – openen de deur naar ons hart, onze innerlijke bron.

Satsang gebeurt vanzelf.

Welkom!
Behalve Mantra’s en Kirtan’s zingen we helende (wereld) muziek: soms begeleidt door muziekinstrumenten, een andere keer ‘a capella’ of CD’s. Op een lichte, speelse manier nodigen we je uit om aanwezig te zijn precies zoals je bent.  Iedereen kan meedoen, ervaring en stem onbelangrijk.
Neem je favoriete muziekinstrument mee (als je dit hebt). Er zijn kleine muziekinstrumenten aanwezig om door iedereen gebruikt te worden.

“Music is outer meditation: meditation is inner music.
They go together, hand in hand, embracing each other.”
Osho

Inspiratiebronnen
Deva Premal & Miten, Krishna DasOsho, MoojiAnkie & Nanne, Guru-Ohm, Mooji en vele anderen.

Praktische informatie EEFDE
Wanneer:    2e zondag van de maand (na aanmelding)
Tijd:               11:00 – 13:00 (deur open 10:45)
Kosten:          €5,-
Aanmelden: 06 – 8140 1272 of e-mail

Een korte indruk van een Mantra & Satsang bijeenkomst in Eefde

“Totale VRIJHEID van verleden én toekomst brengt vrede, verbinding, vreugde en LIEFDE in het heden. Dit veld opent zich vanzelf door het zingen van mantra’s.”
Ma Deva Indra