Mantra & Satsang

“Tijdens het zingen ervaar ik steeds weer het directe contact met mijn essentie. Mijn mind stopt met kwetteren… Degene die ik ‘Ik’ noem, is verdwenen.”
💞 Ma Deva INDRA 💞

Laat je ziel zingen!
Mantra’s zijn heilzaam: de klanken werken direct door op celniveau. Mantra’s zijn er in alle talen en worden al duizenden jaren door alle volkeren gezongen. De klanken bevrijden de geest en maken ruimte voor het licht dat in ons allen aanwezig is. De klanken resoneren in ons diepste zelf en vandaaruit ontstaat betekenis die voor ieder van ons anders kan zijn.

Mantra’s: voedend en ondersteunend
Het zingen, neuriën, luisteren voert stress en spanning af en opent het hartgebied.
De mind valt langzaam stil en daardoor ontstaat er vanzelf contact met diepere gevoelens zoals speelsheid, vrede, liefde, vreugde, verdriet, ontspanning, geluk en verlichting.


Kirtan ‘call and response’

Kirtan is een ‘actieve’ meditatievorm onder begeleiding van muziek waarbij eeuwenoude mantra’s worden gezongen. De voorzanger zingt een couplet waarna de anderen zingend ‘antwoorden’. Kenmerkend voor Kirtan is dat het tempo varieert van langzaam naar snel.


Magisch…

De klanken openen de ziel naar de magische momenten van heelheid en éénheid. Ze hebben een weldadige invloed op het fysieke en geestelijke welzijn en gaan onmiddellijk door je heen, voorbij het denken.
Elke mantra geeft een andere focus. Ze zijn als deuren die ons leiden naar een plek/ruimte waar we allemaal naar verlangen. Daar is geen afscheiding… alles is één.

Satsang:  ‘samenkomst in waarheid’
Onderdelen als – muziek, zang, klanken, bewegen, stilte, meditatie – openen de deur naar ons hart, onze innerlijke bron.
Satsang gebeurt vanzelf.

 


Welkom!

“Mantra zingen is als het verspreiden van het virus van VREUGDE, LICHT en LIEFDE… besmettelijk, maar geheel ongevaarlijk.” De bijeenkomsten zijn telkens weer een feest van herkenning en een uitnodiging om het leven te vieren.

“Music is outer meditation: meditation is inner music.
They go together, hand in hand, embracing each other.”

– Osho –

Behalve Mantra’s en Kirtan’s zingen we helende (wereld) muziek: soms begeleidt door muziekinstrumenten, een andere keer ‘a capella’ of CD’s. Op een lichte, speelse manier nodigen we je uit om aanwezig te zijn precies zoals je bent.  Iedereen kan meedoen, ervaring en stem onbelangrijk.
Neem je favoriete muziekinstrument mee (als je dit hebt). Er zijn kleine muziekinstrumenten aanwezig om door iedereen gebruikt te worden.

Inspiratiebronnen: Deva Premal & Miten, Krishna Das, Tonke Kuijt, Osho, Ankie & NanneAmmaTina Malia en vele anderen.

Praktische informatie EEFDE
Wanneer: elke 2e zondag van de maand
Tijd: 11:00 – 13:00 (deur open 10:45)
Kosten: €5,-
Aanmelden bij Ma Deva INDRA: 06 – 8140 1272 of e-mail

Een korte indruk van een Mantra & Satsang bijeenkomst in Eefde

Praktische informatie DEVENTER
Wanneer: laatste zondag van de maand
Tijd: 15:30 – 17:30
Kosten: €7,50
Aanmelden bij Roger Vossen: 06 – 4117 0346 of e-mail (ook voor boekingen!)

“Totale VRIJHEID van verleden én toekomst brengt vrede, verbinding, vreugde en LIEFDE in het heden. Dit veld opent zich vanzelf door het zingen van mantra’s.”
💞 Ma Deva INDRA
💞

Comments are closed.