The Work: stressvolle gedachten onderzoeken

“The Work” is een methode om de gedachten die al het lijden in de wereld veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Met het toepassen van deze methode vind je vrede in jezelf en met de wereld. Iedereen met een open geest kan met deze methode werken.
Dat ervaar ik zelf elke dag opnieuw! En ik wil meer. Om deze methode dieper te integreren in mijn leven volg ik een jaartraining bij Aafke/Satyananda Heutink, gecertificeerd leercoach van The Work van Byron Katie (Katie).

Katie werd ernstig depressief toen zij in de dertig was. Gedurende een periode van tien jaar nam haar depressie toe. Zij was zelden in staat haar slaapkamer te verlaten. In haar diepste wanhoop veranderde plotsklaps haar wereld volkomen. Sinds die tijd is ze nooit meer een moment ongelukkig geweest.

Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde, en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Wat de oorzaak was van haar depressie, lag niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen.
In een flits van inzicht zag ze dat alle pogingen om geluk te vinden omgekeerd werkte: in plaats van hopeloos te proberen de wereld aan te passen aan onze gedachten over hoe het ‘zou moeten’ zijn, kunnen we deze gedachten onderzoeken.
En door de realiteit te aanvaarden zoals deze is kunnen we een onvoorstelbare vrijheid en vreugde ervaren.
Het gevolg was dat een bedlegerige, suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.

Wil je weten of “The Work” iets voor JOU kan betekenen? Neem dan contact op.

Comments are closed.