Regressietherapie: terug naar Liefde

De vraag die me lange tijd bezighield was: “Hoe komt het toch dat zoveel mensen moeite hebben met het geven en/of ontvangen van échte liefde?”

Wat is jouw overlevingsstrategie?

Baby ogenTijdens mijn meditatie kreeg ik het volgende schokkende inzicht: “Ouders/opvoeders gebruiken (onbewust) liefde en affectie om ons te laten doen wat zij van ons willen. Intuïtief wisten we dat we ons moesten aanpassen om in leven te blijven. Om voeding, warmte en aandacht te krijgen die we nodig hadden.”

Hoe herken jij onvoorwaardelijke liefde?
De meeste mensen hebben (hadden) zorgzame, liefdevolle ouders. Toch kun je het gevoel hebben (gehad) dat hoe zij ook hun best deden, het nooit goed genoeg was. Je wilde meer of anders… Je voelde een onbewust gemis.

“Zolang jij jouw essentie, je licht en liefde negeert, zul je je verloren voelen. Je bent onbewust van je zoektocht naar je bron, jouw schepper”

Op welke gebieden houd jij je liefde terug?
De pijn en het ongemak zijn altijd weer terug te voeren op het gegeven dat liefde werd onthouden als je niet voldeed aan de wens van je ouders/opvoeders. Zo maakte je kennis met manipulatie en voorwaardelijke liefde.

Welke vervelende of schokkende ervaringen galmen nog in jou na?
Iedereen heeft in zijn of haar leven te maken met vervelende of schokkende ervaringen. Het onderbewuste is heel intelligent en onthoudt alles. Wanneer vervelende of traumatische ervaringen onvoldoende zijn verwerkt, zetten deze herinneringen zich vast in lichaam en geest. Ze beïnvloeden de levensenergie en belemmeren onze liefde, licht en vreugde. Er ontstaan problemen of klachten.

“Heb het lef om in de spiegel te kijken en te voelen, ervaren welke gedachtes en situaties je belemmeren”

images-1

Onvoorwaardelijke liefde is een constante in het universum. Het beoogt niets en heeft niets nodig!

Kun jij waardevolle, intieme relaties aangaan en behouden? Je verbinden met hart en ziel?
Vaak zie ik dat als er iets in de zuigelingentijd ‘fout’ is gegaan (bijvoorbeeld stress bij de ouders), dat het noodzakelijke hechtingsproces is verstoord. Daardoor is het onmogelijk voor de peuter om op een gezonde manier uit de symbiose met de moeder te treden.
Het is dan heel begrijpelijk dat op volwassen leeftijd nog steeds problemen bestaan op het gebied van hechting en intimiteit.

“Als er iets essentieels ontbreekt in je leven, open je hart open en ontvang het antwoord!”

Heb jij last van blijvende of terugkerende problemen, pijntjes, ongemak of mis je een doel in je leven?
Bij hechtingsproblematiek kunnen allerlei problemen de kop op steken, zoals angst, allergie, zinloosheid, algehele lusteloosheid, moeheid, uitputting, vage klachten, depressie, burn-out, hartpijn, maagklachten, hoofdpijn, kanker, allergie en meer…

Jouw sleutel tot bevrijding: bewustwording
Dansende mensenBen je eraan toe om los te laten wat je belemmerd? Reageer je op situaties op een ongewenste of onbegrijpelijke manier?
Dikke kans dat jouw alarmknop is geraakt.
Wanneer je iets meemaakt dat je emotioneel raakt, kan er een spontane regressie optreden naar het gekwetste kind in jezelf.

Wil je hulp bij het bevrijden van het gekwetste kind in jezelf?
Je maakt tijdens jouw persoonlijke reis contact met je verleden, waarbij vooral je kinderjaren en verwondingen die je daarin hebt opgelopen een rol spelen.
Vaak zie ik dat de ontmoeting met het Innerlijke Kind wonderen verricht. De bevrijding van het gekwetste kind is altijd een feestelijke gebeurtenis!

Je kunt je afspraak hier inplannen. Een regressie duurt gemiddeld twee uur. Geef je voorkeursdata (liefst 3 data) en tijdstip (10:30 of 14:30) op.

Ben jij klaar om de regisseur van je eigen leven te worden?

Ik ben de regisseur van mijn eigen leven!

Ik ben de regisseur van mijn eigen leven!

Oefening: Liefde als manipulatiemiddel
1). Stel je voor dat je in een tijdcapsule stapt en terug gaat in de tijd.
Er licht een moment of situatie op waarin jij liefde hebt gebruikt als manipulatiemiddel.
Hoe deed je dat?
Wat wilde je bereiken?
Adem door en schrijf op wat je hebt ervaren.

2). Stap weer in de tijdcapsule en reis nog verder terug in de tijd.
Er verschijnt nu een moment of situatie waar jij werd gemanipuleerd.
Wat gebeurde er?
Hoe deed die persoon dat?
Wat wilde hij/zij bereiken?
Wat moest je doen/laten?
Adem diep in en uit en schrijf op wat je hebt ervaren.

3). Stap weer in de tijdcapsule en reis terug naar het hier en NU.
Stap uit en kijk om je heen. Beweeg je handen, voeten, tenen. Open je mond helemaal (maak een geluid) en bedank jezelf voor deze ervaring.

Wil je deze ervaring graag delen stuur me dan een bericht. Je ontvangt dan van mij een persoonlijk bericht.

“When awareness joins with your ears then listening happens. When awareness joins with your eyes then seeing happens. When awareness joins with your hands then touching happens”
Osho

 

 

 

 

 

Comments are closed.