Samenvatting boek Atisha

Iedereen streeft naar waardering, liefde, vrijheid, geluk en zingeving.
Velen zoeken dit buiten zichzelf, terwijl de enige bron van geluk binnenin ieder van ons ligt.

De illusie dat er iets mis is met jou, met de wereld, is je primaire obstakel om te ontwaken en van jezelf te houden precies zoals je bent. Het is onzinnig én onmogelijk om te wachten tot er wereldvrede is, je perfect of gezond bent, waardering hebt ontvangen, je angst is verdwenen of je pijn gestild. Er is helemaal niets waar jij ook maar enige invloed op kunt uitoefenen vanuit je wilskracht, je ego.

Alles is precies zoals het moet zijn! Hoe weet je dat? Door te kijken naar de realiteit! Het gevecht met de realiteit zal je altijd verliezen!

Alleen door totale acceptatie van jezelf kun je vrede vinden. Zodra je de vrede in jezelf hebt gevonden stroom je over van liefde en vertrouwen, waardoor de wereld om je heen vanzelf verandert.

Dit boek geeft handvatten hoe je jouw leven kunt leiden vanuit liefde, verbinding, speelsheid, welzijn, vrijheid en gelukzaligheid.
Praktische, eenvoudige en effectieve oefeningen helpen je om de deur te openen naar wie je werkelijk bent, jouw essentie, je bron, je Boeddha-natuur, waar je de antwoorden vindt die je al in je hebt.
Het enige dat nodig is op deze weg van ontwaken, is het volgen van je innerlijke drang, een open Mind en een open hart. Je bereidheid om – elke dag, ieder moment – bewust te worden van je zelf-gecreëerde drama’s en concepten.

Je krijgt toegang tot antwoorden op vragen als:
Wie ben ik?
Wat is de zin van geboorte en dood?
Hoe weet ik of ik droom of wakker ben?
Wat is bewustzijn?
Wat is religie
– en wat of wie is God?
Wat is ‘innerlijke alchemie’?
Wat is waarheid?
Hoe kan ik leven vanuit m’n hart?
Wat is mijn Boeddha-natuur?
Wat is de Mind en wat is het ego?
Hoe kan ik mijn gedachten stoppen?
Wat is meditatie?
Hoe breng ik mijn potentieel tot bloei?

En uiteraard nog veel meer!

De antwoorden die je vindt, zullen je verbazen én bevrijden.

Je zult ontdekken dat alle antwoorden al in jezelf aanwezig zijn.
Je wordt je bewust(er) van het feit dat je niet je gedachten bent. Je mag de gedachten geloven, maar zelfs dát hoeft niet!

Als je zelf hebt ervaren wie je werkelijk bent en weet waar de antwoorden zijn, dan hoef je niet meer op zoek… de antwoorden komen in jou tot leven. Jouw potentieel is als het zaad dat tot bloei komt.

In de diepte van je wezen, je essentiële kern, ben je puur BEWUSTZIJN. 
Dit pure bewustzijn is altijd en eeuwig VRIJ!
De uitdrukking van dit pure bewustzijn is LIEFDE.

“Liefde en vrijheid horen bij elkaar,  als de vleugels van een vogel.”

Bewustwording is het begin van wat gaandeweg verandert in PUUR bewustzijn. Het is een pad dat zich voortbeweegt in een oneindig, onbegrensd ontwaken. Je bent bewust van de goddelijkheid, waarheid en schoonheid in jezelf en anderen. Je bent THUIS!

“De druppel is teruggekeerd in de Goddelijke oceaan.”

Dit boek heeft een frisheid en kracht die uniek is. Soms radicaal, maar altijd vol liefde voor jou.